Nyhed

Vi skiller spildevand og regnvand ad i Karise

Karise har de seneste år været omdrejningspunktet for et større kloaksepareringsprojekt. Projektet går ud på at skille spildevand og regnvand ad. Dette er resultatet af et større mål om at forbedre kvaliteten af vores vandløb samt klimatilpasse vores kloaksystem.

To ud af tre etaper er gennemført, og nu er tredje og sidste etape påbegyndt. Etapen består af kloakseparering af cirka 60 ejendomme samt etablering af et underjordisk kassettebassin.

Styret underboring og kassettebassin

Entreprenøren bruger styret underboring til at anlægge den nye spildevandsledning. sDen nye ledning skal transportere spildevand, og den eksisterende fællesledning vil overgå til regnvand. Spildevandet bliver, som altid, transporteret til Karise Renseanlæg. Regnvandet bliver derimod ført til et kassettebassin, som etableres i nærheden af de 60 ejendomme.

Et kassettebassin har samme funktion som et regnvandsbassin. Begge typer af bassiner forsinker regnvandet, så vandløbets brinke og vanddyr ikke skylles væk ved kraftig regn. Dog er et regnvandsbassin åbent, hvor et kassettebassin er lukket. Et kassettebassin har ingen rekreativ værdi modsat et regnvandsbassin, og regnvandet renses ikke lige så godt som i et regnvandsbassin. Derudover bidrager et kassettebassin ikke til miljø og biodiversitet, som et regnvandsbassin ellers gør. Måske du nu undrer dig over, hvorfor der anlægges et kassettebassin i stedet for et regnvandsbassin, når nu et regnvandsbassin umiddelbart virker som det bedste valg. Årsagen er simpel. Der er ikke plads til et regnvandsbassin i det pågældende område. Et kassettebassin nedgraves og fylder derfor betydeligt mindre.

Kassettebassin i Karise

Samlet set

Etape 3 består af Jagtvej, Fasanvej og Drosselvej i Karise. Karise Anlæg og Byg er entreprenør på projektet. Projektet forventes færdigt i november 2023.

Når projektet er færdigt, er mere end 140 ejendomme i Karise kloaksepareret og to regnvandsbassiner etableret - ét åbent bassin og et lukket kassettebassin.

Kloakseparering i Karise Etape 3