Nyhed

Separeringsprojekt i Dalby skrider fremad

Efter flere forsinkelser kan Faxe Forsyning snart se en ende på Etape 3 af separeringsprojektet i Dalby.

En kran, som ligger jord i et hul

 

En forårsdag i maj tog Faxe Forsynings entreprenør det første spæde spadestik i Dalby. Etape 3 af det store separeringsprojekt var officielt gået i gang. Etapen forventedes færdig i december 2019, men sådan skulle det desværre ikke gå. Store mængder nedbør i november, en forsinket opstart og nogle uforudsete udfordringer i undergrunden gjorde, at forsyningens entreprenør ikke kunne nå at blive færdig som planlagt.

”Vi forventer at være færdige med Etape 3 ultimo februar 2020. Vi krydser fingre for, at vi ikke får for meget regn de næste to måneder, så der ikke kommer yderligere forsinkelser”, siger projektleder Peter Warming-Andersen.

I sidste uge startede entreprenøren igen op på Karisevej i Dalby. Projektet holde ferie mellem jul og nytår og for at genere mindst muligt, havde entreprenøren lukket hullerne i vejen.

”Da vi ikke skulle arbejde på projektet mellem jul og nytår, valgte vi at lukke hullerne i vejen midlertidigt med asfalt. På den måde kunne de mange juletrafikanter køre uforstyrret på vejen”, fortæller Peter Warming-Andersen.

Nu er den midlertidige asfalt fjernet, og entreprenøren er gået i gang med at anlægge de sidste to gennemløbsbrønde. Disse brønde kaldes også inspektionsbrønde, da brøndene bruges til inspektion af kloakken.

Når de to brønde er sat, begynder forsyningen at etablere stik til de enkelte ejendomme. I alt 13 stik skal etableres, og når dette er gjort, skal den enkelte husstand kloakseparere på egen grund og tilkoble sig stikket.

Den 21. januar opsættes et lyssignal i krydset ved Heeringvej og Karisevej. 

Forsyningen stiller lyssignal op, da entreprenøren skal skyde en ledning på tværs af Karisevej i selve krydset. Ledningen skal fange en anden ledning på den nordlige side af vejen.

Det forventes, at lyssignalet vil stå frem til fredag i uge 4.

 

Kran, som lægger jord i et hul

 

En kran, som tager jord fra ladet af en lastbil
Emne