Nyhed

Fire nye skraldebiler flytter ind hos Faxe Forsyning

Efter flere års god sags tjeneste er fire af Faxe Forsynings skraldebiler gået på pension. Bilerne er skiftet ud, da man gerne vil undgå mulige udgifter til fremtidige reparationer.

Som erstatning for de gamle skraldebiler er fire nye biler flyttet ind på Industrikrogen i Rønnede.

De nye biler er indkøbt med et særligt hensyn til skraldemændenes arbejdsmiljø og sikkerhed. På de nye biler er det fx muligt at betjene liften bagpå fra begge sider og ikke kun i højre side, som på de gamle biler. Det vil sige, at skraldemanden nu kan stå i sikkerhed ved rabatten og tømme beholderne uanset, om han holder i højre eller venstre side af vejen.

Derudover har bilerne lav indstigning, som en bus. Det har stor betydning for skraldemandens knæ, hofter og ryg, da han går ind og ud af bilen mange gange i løbet af en arbejdsdag.

Skraldemanden arbejder i alt slags vejr, hvorfor hans arbejdshandsker nemt bliver våde. Derfor er er de nye biler indrettet med en særlig varmekasse udenpå bilen til handskerne, så de kan tørre undervejs på turen.

”Skraldebilen er skraldemandens arbejdsplads. Arbejder man på kontor, er det nærmest en selvfølge, at man har hæve-sænkeborde, ergonomiske stole osv. Som forsyning har vi ansvaret for, at der tages samme hensyn til indretningen af skraldebilerne. Skraldemanden skal kunne udføre sit arbejde så let, ubesværet og med så lav belastning som muligt,” påpeger Lisbeth Friis, affaldschef i Faxe Forsyning.

Skraldebilerne er bygget fra bunden efter forsyningens krav og ønsker.

Hør vores affaldschef, Lisbeth Friis, fortælle om de nye skraldebiler i videoen her.

Musik: Shutterstock.

Ved at trykke play accepterer du cookies fra ekstern video-leverandør