Nyhed

Ildsjæl gør en forskel for sine naboer

Der er ikke mange, som kan prale af at have en nabo som Claes. Han har nemlig sparet sine naboer for flere 1.000 kroner.

Da Claes fik færden af, at Faxe Forsyning ville kloakseparere Babberupvej i Dalby, gik han straks i gang med at undersøge for andre muligheder, og med sin baggrund som civilingeniør, havde han gode forudsætninger for at finde en holdbar løsning.

”Vi har hele tiden vidst, at det skulle laves, og hvis det skulle laves, som det oprindeligt var planlagt, skulle Babberupvej graves op i fire meters dybde, og det syntes jeg var uhensigtsmæssigt,” fortæller Claes.

Han besluttede sig for at tage en snak med folkene fra Faxe Forsyning.

”Da de var hernede for at undersøge det, kom vi til at snakke om, hvad der skulle til for, at de ikke gravede vejen op. Da sagde forsyningen, at i tilfælde af at alle beboerne på vejen ville håndtere deres overfladevand hos dem selv, skulle der ikke laves noget her – og det vil sige, at så skulle der heller ikke graves noget op,” fortsætter Claes.

”Ved at håndtere regnvandet på egen grund får den enkelte husstand ca. 40 % af tilslutningsbidraget tilbage. I 2024-priser er det ca. 31.000 kr. pr. husstand. Derudover kan det være langt billigere at kloakseparere på egen grund, hvis man håndterer regnvandet med en faskine eller et bed. Og vi slipper for at grave en regnvandsledning x antal meter ned. Så det er en win-win for alle parter”, fortæller en tilfreds Wisam, som er projektleder i Faxe Forsyning.

Claes tog opgaven på sig og brugte en masse tid på at besøge sine naboer og fortælle om ”den billige løsning”.

”Mine naboer har taget venligt imod mig (…). Det har været meget positivt,” fortæller Claes om sine visits.

Claes arrangerede også et fællesmøde for sine naboer, hvor Wisam, projektleder i Faxe Forsyning, deltog for at tale nærmere om mulighederne.

Kloaksepareringen på Babberupvej er en del af sidste etape i Dalby.

Vær opmærksom på, at tilslutningsbidrag ikke tilbagebetales pr. automatik, hvis man pludselig selv håndterer regnvand på egen grund. Kontakt Faxe Forsyning for at høre nærmere, hvis det har din interesse.

Kloakdæksel og Faxe Forsyning bil